Carnaval

Een hele week feest, dàt is carnaval, we zijn immers Brabanders! De week voor carnaval mogen alle kinderen verkleed komen. We vieren feest, dansen en hossen op muziek, spelen leuke spelletjes, smullen van lekkernijtjes en de schminktafel mag natuurlijk ook niet ontbreken! Dit is ieder jaar weer een groot succes!


Pasen

Een hele week in het teken van pasen; kuikentjes, paaseieren en paashazen! Samen met de kinderen maken we paasmandjes, versieren het lokaal en knutselen we erop los. Ook worden de kinderen verwend met een lekkere, leuke traktatie.

Terug naar boven

Moederdag/Vaderdag

Alle kinderen maken een leuk geschenkje voor papa of mama. Dit wordt discreet verpakt meegegeven aan de ouders met het nadrukkelijke verzoek om het niet open te maken en goed te verstoppen tot de grote dag waarop uw peuter u komt verrassen met zijn of haar zelfgemaakte cadeautje. Welke ouder geniet nu niet van die verwachtingsvolle blik in de oogjes van zijn trotse kind, dat is wat moeder- en vaderdag echt helemaal af maakt.Duinendag

Ieder jaar gaan we in Juni met alle peuters een dagje naar de duinen (verdeeld over 2 dagen). Met ieder kind gaat een begeleider mee. Eerst gaan we gewapend met emmer en schepje naar de duinen en vermaken ons een paar uur in het zand, terwijl de ouders relaxen aan de zijlijn. Daarna gaan we naar de speeltuin bij camping “het genieten” waar de peuters heerlijk kunnen ravotten en bij mooi weer lekker kunnen kliederen bij de waterspeeltuin. Een heerlijke dag voor jong en oud!

Terug naar bovenEfteling

Rond oktober gaan we met alle peuters een dagje naar de Efteling. Voor iedere peuter gaat er iemand mee als begeleiding, papa, mama, opa, oma of oppas. We volgen op ons gemak als groep een vaste route door onder andere het sprookjesbos en sluiten af met een gezellige picknick. Hierna mag ieder zijns weegs gaan. De kleintjes genieten volop van het pretpark en de volwassenen? Die genieten mee!

Meer informatie

Sinterklaas

Ook de goedheiligman weet 't Vaertje te vinden. De hele week staat natuurlijk in het teken van Sint, pieten, pepernoten en cadeautjes, met als klap op de vuurpijl, een bezoek van de Sint! En hij neemt nog cadeautjes mee ook (hiervoor vragen we een kleine bijdrage). Zo kan het feest natuurlijk niet meer stuk!

Terug naar boven

Kerst

De week voor de kerstvakantie ademt onze speelzaal de kerstsfeer al uit. We knutselen een kerstbal en kletsen in de kring over de kerstman. De peuterspeelzaal is gezellig versierd en de boom, die versieren we samen! We zingen kerstliedjes, luisteren naar het kerstverhaal en houden samen een gezellig kerstonbijt bij "kaarslicht". Kortom een week vol warmte en gezellig samen zijn.

Verjaardagen

Is er een peuter jarig dan is het natuurlijk feest! Hij/zij krijgt een mooie feestmuts, mag voorop lopen in de fanfare, we zingen liedjes en er mag uiteraard worden getrakteerd. En papa, mama en jongere broertjes en/of zusjes mogen lekker delen in de feestvreugde.

Wanneer u tijdig aangeeft wanneer papa en/of mama verjaart, helpen wij uw peuter speciaal voor u een mooi cadeautje in elkaar te knutselen. Niet alleen leuk voor u maar ook voor uw peuter!

Terug naar boven

Schoolfotograaf

De schoolfotograaf komt tegen het eind van elk schooljaar langs om van iedereen een pasfoto te maken en ook een klassenfoto. Tijdens het ophalen van de peuters is er ook gelegenheid om met een jonger of ouder broertje of zusje op de foto te gaan. De foto's worden vrijblijvend als pakketjes aangeboden, u kunt zelf kiezen of en hoeveel foto's u aanschaft.


VVE (Voor en Vroegschoolse Educatie)

Wij zijn een reguliere psz en zullen daarom geen volledig VVE programma bieden. Maar aangezien onze leidsters wel een cursus VVE hebben gevolgd en hierdoor zo enthousiast zijn geworden, hebben wij wel besloten hier een aantal facetten van toe te passen. VVE is een taalstimuleringsprogramma voor peuters. De hoofdpersoon is Puk. Puk is een pop, de centrale figuur. Voor de peuters is Puk een vriendje met wie ze zich kunnen identificeren en waarbij ze zich op hun gemak kunnen voelen. Puk maakt namelijk dezelfde dingen mee als zij en leeft in een herkenbare wereld. Soms is hij een beetje onhandig, begrijpt de dingen niet zo snel en worstelt met alledaagse “problemen” waarvoor hij de hulp inroept van de kinderen. Via Puk kun je op een veilige, prettige manier contact maken met peuters, zowel verbaal als non-verbaal. Puk keert in elk thema terug.

Terug naar boven

Thema's

Valentijnsdag, het begin van de lente, vakantie, herfst, er is altijd wel een leuk thema te bedenken! Spelletjes, knutselwerkjes, liedjes, verhaaltjes. Waar we kunnen passen we dit aan aan het huidige thema. Zo kan uw peuter zomaar thuiskomen met een hartje voor mama op Valentijnsdag, of een liedje zingen over de regen op een stormachtige dag. En natuurlijk steekt Puk ook altijd zijn hoofd weer om de hoek.

Bij uitjes en speciale gelegenheden zoals sinterklaas krijgt u van te voren altijd nog extra informatie via onze website en/of het vaertpraatje. Voor de exacte data van alle activiteiten, zie de kalender.